Ramrod

En fed båd, med et meget stærkt felt – Melges 32. Photo: n.a

Jeg blev for et par uger siden kontaktet af et italiensk Melges 32 team, der søgte en taktikker, som samtidig kunne fungere som coach, med opgaven at løfte det generelle niveau ombord. Derudover skal jeg assistere med de tekniske udfordringer i forhold til sejldesigns, og setup ombord.

Idag havde jeg debut ombord ved vores første aftalte træning her i Porto Ercole, Toscana, Italien, og der er ingen tvivl om, at der er lidt at arbejde med. Ikke fordi teamet ikke ved hvad de laver, for det er skam ikke tilfældet. I de 3-4 m/s vind vi sejlede i var gutterne fremme i båden sgu helt ferme til både hoists og drops, som gik uden de helt store ulykker. Men når man husker på, at det er Melges 32 klassen vi skal konkurrere i, er det bare slet ikke nok. Og det blev understreget af den træningspartner som var har weekenden igennem. De var bare lidt mere skarpe hele vejen rundt, og så er der bare ikke så meget andet at sige, end at vi bare må se at få træningen igang.

IMG 3625

Og så er vejret jo ikke at kimse af hernede…

Men hvor er det bare en nydelse at være tilbage i Melges 32 klassen. Det er virkelig en fed lille one-design båd at dyrke dynamisk kapsejlads i; lille og sporty, men samtidig stor nok til, at den ikke føles spinkel og jolle agtig. Derimod som en kølbåd, blot med et stort fartpotentiale.

Vi har 9(!) stævner på kalenderen frem imod VM i slutningen af august næste år, så nu er det bare igang med arbejdet 🙂

Over and out

Jesper

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

© 2010 Jesper Radich Suffusion theme by Sayontan Sinha