Denne uge er jeg tilbage i et farvand, som jeg ikke har besejlet længe. Jeg er i Kroatien, for at sejle Farr med det italienske tophold på Enfant Terrible. I de gode gamle match race dage med Steff Houlberg Match Race Team, var vi adskillige gange i Split som deltagere i ACI Cup, et World Tour stævne. Og senest – her er vi tilbage i 2003 – blev der med vores finale sejr over James Spithill lagt grundstenen til vores senere samlede Match Race World Cup sejr i 2002-03. Good times 🙂

Anyway så er der denne uge Farr 40 på programmet. For 3 uger siden mødtes jeg første gang med holdet ved en træningsweekend i holdets hjemby: Ancona. Og for nærmest at cementere holdets nationalitet, blev jeg præsenteret for følgende besætningsliste:

Fordæk: Alberto Fantini

Mast: Roberto Strappati

Pit: Carlo Zermini

Trim: Claudio Celon

Tailor: Nicolas Dal Ferro

Grind: Alesandro

Main: Alberto Bolzan

Navigator: Andrea Caracci

Owner/Driver: Alberto Rossi

Tactics: Jesper Radich

Jeg tror nok, de kan finde ud af at bestille en cappuccino og en gang pasta al dente.

14355647_890173224448651_7383406073729433173_nSom udgangspunkt er hovedsproget ombord engelsk, når vi er på vandet. Men ikke uventet fylder italiensk selvfølgelig meget, og jeg bliver nogle gange lidt tom i øjnene, når der bliver diskuteret ivrigt ved en debrief,og jeg overhovedet intet forstår.

14390805_890174457781861_3957584009405722091_n

Så er tid til lige at stoppe op, og lave en opsumering – på engelsk, med obligatorisk tid til oversættelse for de mindst smidige sprog-atleter ombord.

Det er top-klasse modstand vi har hernede. Godt nok er det kun 5 både på startlinien, hvilket må siges at være yderst kritisk for Farr40’s status som en gangbar og aktiv one-design klasse. Men med ca. 10-14 aktive US både igang på den anden siden af dammen, er det nok kun er spørgsmål om tid, før den europæiske Farr40 serie lukker ned, og bådene istedet koncentrerer sig om USA serien istedet.

Efter 2 dages sejlads her i Zadar, Kroatien er vi lige nu 1 enkelt point efter amerikanske Plenty, med Terry Hutchingson som taktiker og karimatisk team leder. Idag har der faktisk været reel match race krig imellem os, da vores to team har været dominerende i feltet. Men den store infight har faktisk kostet så meget, at vi begge har mistet adskillige point i forhold de andre teams. 2. dagens vinder var nemlig tyske Strunje Light, med placeringerne 2,2,1 for dagen. Vi hev scoren 1,4,4 hjem idag, og sammen med 1. dagens 1,4,1, ligger vi altså lige nu 2’er med 15 point.

Link til event website

Programmet har endnu 2 sejladsdage, med afslutning på lørdag. Så må vi se, om gamle dages match race tricks kan få skovlen under Terry og hans kompaner. Men det kræver selvfølgelig også at jeg kan få mine ideer kommunikeret klart igennem til mit italienske mandskab…

Over and out

Jesper

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

© 2010 Jesper Radich Suffusion theme by Sayontan Sinha