En fed uge med Sportsfreund, Soto 40 ved Kieler Woche blev kronet på bedste vis – med en sejr.

Godt nok skete det med mindst mulig margin, nemlig med 0,2 point ned til 2. pladsen, som gik til ligeledes tyske GP42 “Silva Neo”. Det forspring blev grundlagt i stævnets første sejlads, en distance på 158 sømil, der gik rundt i den vestlige Østersø.

IMG 6420

De første 111 sømil forløb strygende med herlig frisk vind, masser af genakker sejlads og en gennemsnitsfast på 11,7 kn. (incl 15 min spiler-trawl…) Den resterende del af sejladsen bestod primært at af langt kryds hjem fra Rødby færgehavn tilbage til Kiel fyrtårn.

Ialt brugte vi 17t48min, hvilket rakte til en 2. plads på korrigeret tid, 9 min foran stævnet favorit i ORCi Gruppe A, Silva Neo. Og da sejladsen talte med faktor 1,2 var nogle vigtige decimal-point også i hus, hvilket skulle vise sig afgørende mod slutningen af stævnet.

IMG 6416

Lidt forberedelser forud for 1. sejlads, der havde start i centrum af Kiel – og vindspring så store som rundetårn! Photo: Sportsfreund 2016

IMG 6282

Den vindende båd på off-shore sejladsen Tonnerre de Breskens, er en imponerende 51-fods state of the art racer, med blikket stift rettet imod høj fart, “ned ad bakke”. Photo JR 2016

IMG 6288

Bemærk især det vingeformede søgelænder for mindsket vindmodstand, og letsvægts spectra og carbon løsninger overalt for vægt reduktion og maksimeret fartpotentiale. En virkelig hidsig off-shore racer! Photo: JR 2016

Efter det første døgns strabadser forløb resten af stævnet på mere ordinær vis, med 6 op-ned sejladser fordelt på 3 dage. Med serien 2,3,1,2,2, i de første 5 op-ned sejladser, vidste vi efter målgang i 7 sejlads, at det ville bliver super tæt med Silva Neo. Vi havde netop 1,2 point ned til dem, og da vores fratrækker var en 3 plads, var deres eneste mulighed for at slå os, at de skulle vinde 7. sejlads, og os som 3 eller dårligere, for at de kunne hente de nødvendige 2 point. Vi havde forsøgt os med lidt matchrace i starten, og fik generet dem så meget vi kunne, inden deres lidt højere fart slog igennem (de skal slå os med ca. 15 sek pr sømil, alt efter vindstyrke osv.)

Men alt gik som det skulle – de slog os godt nok netop med 13 sek på korrigeret tid, men fik kun en 2. plads i sejladsen, og dermed var den samlede sejr i hus. Sådan!

IMG 6411

Gutterne med de grå trøjer og de største smil – det er team Sportsfreund 🙂 Photo: Sportsfreund 2016

Næste projekt er årets højdepunkt: ORCi VM i Skovshoved. Ses vi?

Over and out

Jesper

© 2010 Jesper Radich Suffusion theme by Sayontan Sinha