Dagen er kommet, hvor jeg (endelig) kan sætte fødderne over egen køl. Jeg (og familien) har anskaffet os en Scankap 99, årgang 1982, sejl nr DEN33.

Scankappen faldt jeg for helt tilbage, da jeg som sejlede med mine forældre på tur i først folkebåd og dernæst BB10 meter.

Det er nemlig en 10-meter klasse, med lav vægt og slanke linier, som sejler rigtigt dejligt på vandet og er let håndterbar under stort set alle forhold. Samtidig har den virkeligt fine forhold at byde på om læ med de mest nødvendige faciliteter lige ved hånden. Og ved at sætte et cockpit telt på båden, kan man sætte kryds i de sidste af de vigtige bokse, for en succesfuld, længere sommertur; ståhøjde! Der er kun ca. 160 til loftet i kahytten, men med et cockpittelt nærmest fordobles båden areal “i havn” – og som nævnt – man kan strække lemmerne ud helt ud. Og det er åbenbart noget vi moderne mennersker åbenbart er voldsomt afhængige af. For jeg husker det ikke som et større problem da jeg var yngre, men måske var det fordi jeg ikke var helt så involveret i madlavning opvask osv. Og endnu tidligere, havde jeg jo selvsagt fuld ståhøjde i selv en folkebåd.

Et par billeder af skønheden, og så glæder jeg mig ellers til at vise mine drenge og Sara sejlsporten fra min synsvinkel – og selvfølgelig genopdage tursejlads.

Photo: JR
Photo: JR

Jep - kunne godt bruge nogle nye sejl… Photo: JRJep – kunne godt bruge nogle nye sejl… Photo: JR

30 år - still going strong om læ! Photo: JR
Om læ: 30 år – still going strong! Photo: JR

Over and out

Jesper

© 2010 Jesper Radich Suffusion theme by Sayontan Sinha