Årets resultat ved Match Race Germany for Adrian Lee&Partners Racing Team en samlet 6 plads. Vi havde en række udfordringer undervejs, der var med til at gøre vores udgangspunkt en del mindre optimalt, end vi kunne havet ønsket os:Rasmus Køstner var desværre forhindret, da han skulle til Boston og sejle Block Island Race, hvorfor vi havde hentet Søren Tønder ind som erstatning på storsejlet. Men da David Sweete, der normalt er i Pit, fik en voldsom forvridning på træningsdagen, tårnede udfordringerne sig virkelig for alvor op…

Og som krydderi på toppen skal det fremhæves, at bådtype Bavaria 40S er så absolut uegent til match race i let vind (eller nogen vindstyrke for den sags skyld), som det overhovedet kan tænkes. Den har meget lille køl, hvilket betyder stor afdrift, dårlige manøvrerings evner, er utroligt tung i forhold til sejlplanet, hvilket betyder dårlig acceleration. Alt i alt en skuffende oplevelse!

Derfor var det en glædelig overraskelse at komme igennem første runde med 8-3 scoren efter 11 sejladser. Kun 1 point efter førende Francesco Bruni. Og vores valg af modstander for kvartfinalen, Phil Robertson, var faktisk helt som vi havde ønsket. Men desværre gik det hele lidt i fisk for os, sådan ca 30 sek inde i anden sejlads.

Vi vandt nemlig første sejlads i fin stil, og startede også konfortabelt ca 20 sek foran Robertson i anden sejlads, hvor vi havde fanget ham til luv af startbåden. Men et vindskift der fyldte ned over højre side af banen, lokkede os (i hvert fald mig) til at slå tidligt og dermed forlade vores modstander… Det blev starten på enden. Resten af kvartfinalen kunne vi kun finde skraldere at vende over imod og Robertson kun rummere. At de så yderligere faktisk er en virkelig stærk ung besætning fra NZ, der har meget flot boathandling, gjorde ikke tingene lettere.

Derfor stod det ca. 2 timer senere 3-1 til Robertson og det første kvartfinale nederlag i lang tid, var en realitet… øv

Næste projekt fra Adrian Lee&Partners Racing Team er Portugal Match Cup d. 21-26 juni.

SPAM – Alert!!!

Af ukendte årsager bliver mit nyhedsbrev fanget af Googles Spamfiltre, og derfor sendt i SPAM/JUNK postkassen. Tjek derfor jeres indstillinger, og lav en regel som definerer emails fra min Blog som IKKE-spam.

Over and Out

Jesper

 

 

På den vindstille sø Bodensee, er vi tilbage endnu engang for at dyrke vores herlige sport Match Race. Match Race Germany er andet stævne på World Match Racing Tour 2011, og med min besætning på Adrian Lee & Partners Racing Team sejlede vi igår vores første 5 matcher.

En lidt rodet dag endte trods alt med en 3-2 dag, altså med 3 sejre og 2 nederlag. Og det resultat bliver faktisk endda endnu bedre, vores situation taget I betragtning; vores træningsdag forløb med alvorlige problemer i vores boathandling. Det viste sig ret svært at få integreret vores 2 nye folk, Søren Tønder og Christian Scherrer i vores eksisterende setup, med Dave i pitten og Nick på fordækket. Båden vi sejler i hernede – Bavaria 40S – bør helst sejles af 6-7 mand. Men da vi kun er 5 ombord her ved MRG, skal alle ombord dække 1 ½ plads ombord. Og der er ingen tvivl om, at giver udfordringer for et team, som aldrig har sejlet sammen før – profi’er eller ej… Og for lige at slutte dagen af med manér, fik Dave i træningsdagens sidste bomning en forstuvning, der i løbet af tirsdag aften viste sig så alvorlig, at han måtte på skadestuen og have sin ankel røntgen fotograferet. Tirsdag nat gik med af forsøge at finde en afløser inden vi skulle i gang onsdag formiddag.

I løbet af onsdag formiddag kom Dave dog så meget på benene, at vi besluttede at beholde ham ombord, men bytte nogle pladser, så Søren kom i pit/mast og Dave på storsejl. Ikke ideelt.

Men sejladserne forløb som sagt overraskende godt, selvom vores 2 nederlag var irriterende og vi stadig ikke er helt finpudsede i manøvrerne.

Live streaming

Jeg har allerede fået kommentarer fra sejlere DK som så live sejladserne, og gav “thumbs up” efter vores sejr over Gilmour. 1000 tak for hilsnerne – det er virkeligt fedt, at match race på denne made kan komme ud over rampen, og blive tilgængelig for interesserede og fans.

Denne mediemæssige niche, tror jeg kan bringe sejladsen videre op ad den kommercielle udviklingsstige, forstået som en sportslig pyramide med en (semi-)professionel overbygning på et bredt amatør-drevet fundament. En pyramide hvor den to lag vel at mærke er sammenknyttet og har kendskab til hinanden, fx gennem et medie initativ som live-streaming på nettet og feed-back fra tilskuerne. Sjov og spændende udvikling

Idag torsdag har vi vores resterende 6 sejladser på programmet, hvor vi gerne skal have mindst 3 sejre i hus, for at få billet til kvartfinalerne.

Over and Out

Jesper

 

 

Det netop overståede Match Race Germany 2010, blev som bekendt er kæmpe succes for Radich Racing Team. En solid 2. plads som egenlig sagtens kunne  være blevet til en 1. plads, hvis vi bare havde fået lov at sejle om det. Desværre var vindguderne ikke med os og temperaturguderne fik frit spil til at give os 26 grader, og totalt vindstille. Uden tvivl et acceptabelt resultat, og forhåbentligt ikke det sidste fra min side i denne sæson…

Forud for sejladserne

Som jeg fortalte i mit seneste indlæg, tog Rasmus Køstner (taktik), Niels Gramkov (trim), Jann Neergaard (pit), Phillip Guhle (fordæk) og jeg sidste tirsdag til Bodensee. Vi mødtes om morgenen i Skovshoved til en kort træningsrunde imod Bjørn Hansen (Swe) og kørte over frokost direkte ad Autobahn til vores private indkvartering, i nærheden af havnen Langenargen, Bodensee. Jeg var desværre ikke helt imponeret over vores niveau i træningen i DK, og erkendte risikoen for, at vi kunne falde helt igennem, når vi kom op imod de førende hold i World Match Racing Tour. Især fordi jeg aldrig har siddet i bådtypen, vi skulle sejle i dernede – Bavaria 35 Match.

Fantastisk holdudvikling

Heldigvis havde vi officiel træning onsdag imod blandt andet Mattieu Richard der vandt årets første Tour stævne i Marseille, og efter nogle ganske til tilfredstillende træningsstarter og matcher, var der nogenlunde ro på vores hold inden stævnestart torsdag. Indledende runde blev for os et spørgsmål om at få flest muligt point, og samtidig lære mest muligt om båden og sejladsområdet. Og denne opgave løste vi helt ærligt til topkarakter. Alle ombord arbejdede simpelthen imminent sammen; Phillip og Jann, blev bare bedre og bedre til koordinering, hoist/drops og balancering af båden. Niels og jeg udviklede hele tiden vores samarbejde omkring styring, trim og accelerationer. Og min dialog med Rasmus omkring vindstrategi, fordel på line og bane og de endelige taktiske beslutninger, gik fra helt ok til super god.

Meget hurtigt blev det derfor mine starter, der blev begrænsende faktor for vores succes. Jeg lagde middelmådigt ud, men med en super feedback fra hele holdet og især Rasmus, løftede jeg mit eget niveau så meget, at vi faktisk lukkede Ian Willams ude af starten i den afgørende sejlads i kvartfinalen, og gjorde samme ved Mattieu Richard i den 2 første sejladser i semifinalen. En fed oplevelse – for hele holdet!

Da det blev klart, at vi ville gå i finalen med scoren 2-1 over Richard, var vi selvfølgelig overud tilfredse. Vi ankom til Bodensee med håb om ikke at falde igennem sportsligt, og havde nu en reel mulighed for at vinde kampen om toppen af podiet. Vores egne forventninger var forlængst opfyldt, og herfra var der alt at vinde.

Finale – uden kamp

Desværre viste Langenargen sin skyggeside – “Lange-nasen”. Ingen vind og dermed count-back til resultatet fra indledende runde, hvor vi sluttede 1 point bagved vores finalemodstander og regerende verdensmester; Adam Minoprio. Han og holdet blev derfor udnævnt til vindere, og vi måtte let slukørede acceptere nederlaget – uden kamp…

Men hvor er det dog fedt at være tilbage på match race banerne på WMRT niveau – her sejles med en skarphed, der ikke findes andre steder i sejlerverdenen. Timing, positionering og taktik bliver udfordret på højeste niveau og det er fornøjelse at dyrke sporten med et hold, der kan sit kram.

more to come… :-)

 

© 2010 Jesper Radich Suffusion theme by Sayontan Sinha