Update: video fixed…

Jesper Blom fra vores Melges 32 team Swing er ansvarlig for at optage video til træning og debrief – og så har han en lille instruktør i maven. Se hans seneste kreation:

Næste projekt på min sejlads kalender er igen Melges 32 sejlads, men denne gang med Opus One, som jeg sejlede på i 2011 og skal sejle den europæiske Melges 32 tour 2012 sammen med. Vores første stævne er Audi Sailing Series Event No. 1, med EM i slutningen af juni som højdepunkt. Med på Opus One er i denne sæson også Nicolai Sehested.

Over and Out

Jesper

 

Sæsonen 2012 er begyndt tidligt, og første stævne er faktisk allerede overstået for godt en uge siden – nemlig Key West Race Week, Melges 32 klassen.

Sidste efterår blev jeg kontaktet af en japan, der gav mig den opgave at sammensætte et helt ny team til en kompetitiv Melges 32 kampagne. Teamet skulle fortrinsvis bestå af yngre, talentfulde sejlere, med nogle solide navne på de 3 kategori 3 positioner. Og for dem der ikke lige ved hvad kat 3 betyder, kan jeg kort forklare, at det er den klassificering som ISAF bruger for professionelle sejlere – altså sejlere som dyrker sejlads professionelt eller er i et erhverv knyttet til optimering af kapsejladsbåde. Kat 1 derimod er kategorien for amatører. De helt præcise regler kan læses hos ISAF

Jeg så derfor en mulighed for at hive nogle danske sømænd med ud på de internationale kapsejladsbaner, og valget faldt Team Nicolai Sehested. Jeg havde Nicolai med sidste på Opus One, men nu kunne jeg invitere yderligere et par stykker med, nemlig Jesper Blom og Søren Secher.

Nedenstående video er fra træning og stævne, som for øvrigt gik forrygende med en 7. plads blandt 19 både. Et meget tilfredsstillende resultat i en af de hårdeste internationale one-design owner-driver klasser for tiden.

Over and out

Jesper

 

På tværs af diverse udfordringer i hhv cyberspace og så selvfølgelig det blå element, er dagens nyhed, eller rettere sidste uges nyhed en placering som nr 3 på den seneste verdensrangliste! Sådan!

Den placering er selvfølgelig primært opnået sammen med mit team fra sidste år, bestående af:

Rasmus Køstner

Nick Blackman

Christian Scherrer

Dave Swete

at de mange ranking point er blevet høstet. Kun en enkelt sejr er vi noteret for: Det var ved grade 2 stævnet Y’s Cup, foråret 2011.

Lidt nostalgi video

I forbindelse med deltagelsen på WMRT 2011, etablerede jeg et indledende samarbejde med TV2 Sport om forsøgsvis at dække de første par stævner. Nogle praktiske og sendeflade mæssige udfordringer forsinkede dog udsendelserne.

Men for første gang online, omkring vores forventninger til sæsonen 2011:

Og ved Match Race France 2011 gik det jo som bekendt således:

 

Over and out

Jesper

 

 

 

 

De er nu skøre de Frankere….

Andre ville lade vinderen af første RR vælge entry side

© 2010 Jesper Radich Suffusion theme by Sayontan Sinha