Min race-sæson 2015 ser foreløbig således ud:
– Wally 100 med team Y3K
– Melges 32 med et italiensk team
– Soto 40 med team Sportsfreund
– Wally 148 med team Saudade
– Esse 850 med mit tidligere Melges 32 team Opus One
– og så lidt gæsteoptræden på Melges 20 med team UpUpUp
Så det er en forholdsvis fyldt kalender af stævner, som der allerede er taget godt hul på. For alle teams er jeg taktiker i selve sejladsen og har som regel også ansvar for coaching og udvikling af besætningen i forbindelse med træning, debriefs, sæsonplanlægning osv.
Melges 32
I dette skrivende øjeblik ligger jeg i køjen, i Portovenere, Toscana, Italien, hvor vi imorgen har første start ved Audi Melges 32 seriens 2. stævne. Her er 18 både på linien, og stort set alle med knitrende nyt udstyr og  rigelige mængder olympiske og AC sejlere i ombord. Kort sagt Top Level Racing, som det er en ren fornøjelse at være en del af.
IMG_4137
Melges 32 feltet på docken i Loano. Photo: JR 2015
Mit resultat som coach/taktiker for det nye italienske team blev sat på prøve for 4 uger siden i Loano ved seriens første stævne. Det blev til en “mere end godkendt” 10 plads blandt de 17 både, og masser af motivation til at arbejde videre med projektet.
Men resultatet har kostet både sved, blå frosne fingre i den forløbne vinter, og også et par skuffede sømænd, der måtte se sig udskiftet med nye, og mere kvalificerede kræfter. Fx husker samtlige italienere ombord, hvilket vil sige alle ud over mig, hvordan jeg på en træningsdag d. 27 januar, hvor vejrudsigten bød på 2 grader, 10 m/s og snebyger udbrød: “ perfekte forhold til at træne hårdt vejrs setup”. De troede simpelthen ikke på, at vi skulle på vandet. Med ud kom vi, og alle blev nogle gode lektioners erfaringer rigere…
Nu venter 2. stævne og forhåbentligt også flere fremskridt. Mit seneste tiltag er en fokuseret rorsmands coaching, hvor jeg har hyret en spansk tidligere 49 sejler til at lave specialiseret videodebriefs af netop rorsmandens styring, bevægelsesmønster og løbemønster ombord. Og hans samspil med besætningen i manøvrerne. Jeg tror det kan blive ganske godt!
Wally 100 Y3K
Ved PalmaVela der blev afholdt for et par uger siden, havde vi årets første træning og stævne med team Y3K på vores 100 fods Wally. Jeg har været strateg og 2. taktiker på båden de seneste 5 sæsoner, men blev her i vinter tilbudt at overtage rollen som 1. taktiker ombord. En ganske udfordrende opgave på en båd med rigtigt mange beslutninger, der hele tiden kræver opmærksomhed. 26 mands besætning, rigtigt mange forskellige sejl til forskellige vindvinkler, fortsat teknisk udvikling af båden for at følge klassens kontinuerlige transformation fra racer-cruisere til forholdsvist avancerede kapsejladsmaskiner. Og rekruttering af de rigtige folk til de centrale opgaver.
IMG_4220
100 fods Wallys lined up i Palma, Mallorca, Photo: JR 2015
Jeg synes selv jeg kom nogenlunde helskindet igennem min første runde i denne nye rolle. Men jeg kunne godt mærke, at ham jeg overtog fra, Thomas Jungblut, havde besiddet lederskabet i forgangne 14 år, og det hele var lidt nyt for alle ombord. Resultatmæssigt gik det heldigvis rigtigt godt, med en samlet 3 plads blandt de 10 både, a point med 2. pladsen og kun et enkelt point fra sejren. Pyh ha 🙂
Vi har næste udfordring allerede om halvanden uge, hvor vi igen matcher op imod resten af Wally feltet – denne gang 11-12 både – på øen Menorca. Et sted jeg ikke har været før, men har hørt skulle være forholdsvist vindsikkert. Time will show.
Indtil da har jeg iværksat en et forandringsprojekt af vores rig setup, hvilket involvere ingenører i både Europa, Usa og adskilligere teknikere med autorisation til at udføre arbejdet… En stor maskine at rykke rundt på, men det skal jo ikke dræbe initiativet tænker jeg.
Over and out
Jesper

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

© 2010 Jesper Radich Suffusion theme by Sayontan Sinha