IMG 0675

Udsigt over nordsiden af øen Capri og havnen, der ligger godt beskyttet bag de høje klippevægge. Photo: JR 2013

Jeg skylder en kort update fra den afsluttende distance sejlads; de oprindeligt 300 planlagte sømil ned om Aeolian Islands, der blandt andet inkluderer Isola de Vulcano. Pga den skrappe vejrudsigt, blev der lavet en forandret rute, der fortrinsvis gik nordpå om øerne Ponza, efter en kort afstikker ind i bunden af Salerno bugten.

Desværre lagde jeg lidt svagt ud, med en ærgerlig tyvstart (starterne er 100% mit område), og vi måtte derfor sejle os op igennem feltet. Men vinden var ekstremt springende omkring Capri, og vi fandt nogle gode spor, og havde tydeligvis fordel af vores noget højere mast, til at fange noget lidt mere stabil vind end de lidt mindre både omkring os. Så efter ca 45 min sejlads, havde vi taget teten, og skulle have vores lange vandlinie til at gøre arbejdet for us.

En kæmpe transitions zone imellem gradientvinden og en tiltagende søbrise, skabte stor splittelse. Vi var først til at sætte vores lid til, at den nye vindretning ville slå igennem og tog en væsentlig afstikker fra den direkte linie mod næste mærke, for i stedet at få den nye vind tidligt. Det gave pote, og inden for kort tid blev de andre master markant mindre i horisonten. Men den nye vind var ikke kun søbrise – den blandede sig på kort tid med en sydlig gradient vind, der dermed markerede ankomsten af det relativt dybe lavtryk og den tilhørende hårde kuling.

Efter 7 timers sejlads, og baseret på de senest opdatede vejrudsigter, valgte vi på Y3K, at trække os fra sejladsen, som vi på det tidspunkt førte på korrigeret tid. Det var hen ad aftentide, og den forstående nat havde vindstød over 40 kn og bølger på omkring 4 m at byde på. Slet ikke noget vi ville udsætte vores helt nye sejlgardarobe for. Det skulle senere vise sig, at den vindende båd brækkede spidsen af sit bovspryd på en hård spilerskæring – ikke særligt sjovt at skulle bede sin fordækker at rydde op efter, på en 100 fods båd, især hvis der samtidig er 3-4 m bølger.

Så med en DNF i sidste sejlads, der oven i købet talte med faktor 2.0 blev vores samlede resultat ikke noget at skrive hjem… men jeg gør det alligevel: en samlet 7. plads af de 13 deltagende både.

Melges 32 – aflyst

I denne uge skulle jeg have været på øen Elba, Italien for at sejle Audi Melges 32, event 3. Men da ejeren på Opus One desværre akut måtte indlægges med en blodansamling i benet, som følge af en kollision ved vores seneste stævne i Porto Ercole, er stævnet desværre aflyst for vores vedkommende. Surt! Ikke ideelt for vores forberedelse frem imod VM i September.

Melges 24

Mit næste projekt bliver med den danske Melges 24 BNI.as, som jeg skal sejle Svensk Mesterskab d. 8-9 juni og Kieler Woche d. 22-26 juni. Jeg har endnu ikke mødt teamet. Og det er efterhånden også ca 15 år siden jeg har været ombord på en Melges 24. Men det er jo herligt med nye udfordringer, og på baggrund af holdets seneste resultat ved DM (nr 23 af 29), skulle der være god mulighed for forbedringer. Vi lægger i hvert fald ud med træning d. 4 juni i Hellerup – måske kommer der andre Melges 24 teams forbi?

Over and out

Jesper

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

© 2010 Jesper Radich Suffusion theme by Sayontan Sinha