954626 555426164508875 344102659 n

De 21 mand (m/k) ombord fylder godt op på scenen – her fra åbnings ceremonien i Gaeta. Photo: Y3K

Vi er nu igennem den første afdeling af Rolex Vulcano Race 2013, der blev indledt med en kortere offshore fra byen Gaeta, ud om øen Ponza og ned til Capri. Herefter var planlagt 2 inshore sejladser, med hhv en kortere distance sejlads hvor vi lavede en 4. plads og en op-ned bane sejlads som desværre måtte opgives pga manglende vind. Det gav os en samlet 2. plads som vi måtte dele med sidste års vinder Jethou, da vi begge endte på 5,5 point. Samlet vinder af første afdeling her ved stævnet blev med ialt 5,0 point mini-maxien Caol Ila – den tidligere Alegre 2.

IMG 0656

VInder af første afdeling. Photo: JR 2013

Nu følger stævnet hovedattraktion nemlig den afsluttende off-shore sejlads fra Capri ned om Aeolian islands, hvor den titlebærende ø “Isola de Vulcano” blandt andet skal passeres.

Men ganske som i 2012 er vejrudsigten ikke den bedste. Et stort lavtryk har bygget sig op, og skal passere netop på vores rute i de næste 48 timer.

Screen Shot 2013 05 22 at 07 25 56

Data fra den italienske vejrtjeneste LaMMA (jr)

Screen Shot 2013 05 21 at 17 38 49

Et udsnit fra en anden vejrudsigt, hvor nogle af positionerne der indgår i sejladsen kan ses (jr)

Derfor har sejladsledelsen ganske klogt besluttet helt at ændre planerne. I stedet skal i nu på en kort afstikker ind i Salerno Bugten mod sydøst, og tilbage forbi startlinien her ved Capri. Når vi passerer her, blive vi informeret om hvorvidt sejladsen her bliver helt afsluttet, eller om vi skal videre nordpå og runde enten Ventotene (ca 60 sm) eller Ponze (ca 120 sm).

Rolex som sponsor er ganske enkelt meget forsigtige med hvad de udsætter deltagerne for, og vil for alt i verden undgå nogen risiko for ødelagte både, for slet ikke at tale om personskade. Det passer slet ikke til deres image. Ombord på Y3K har vi desuden besluttet slet ikke at sejle, hvis der er mere end 15 m/s, da vi vil bevare vores nye storsejl i bedst mulig form frem imod Maxi Worlds, der er vores næste sejlads og året hovedmål.

Så selvom vejrudsigten ser lidt brysk ud, er jeg nu ganske rolig ved at begive mig ud på det forestående togt.

Over and out

Jesper

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

© 2010 Jesper Radich Suffusion theme by Sayontan Sinha