Årets PalmaVela blev stor succes ombord på den tyske Swan 45 team: Elena Nova. Vi sejlede en solid serie i hus med placeringerne: 2, 1, 1, 1, 1. Sådan, og så var det endda vores første stævne sammen som team.

Forud for sidste-dagen havde vi et stærkt udgangspunkt, men der skulle vise sig en del flere udfordringer end vi lige havde tænkt os. For med 28 større kølbåde på en 400 m lang startlinie, fortælle lidt hurtig hovedregning, at da de fleste er imellem 10 og 15 meter lange, eller lad os sige 13 m i snit, giver bådenes samlede længde, hvis man lægger dem på række, stævn mod hæk ikke meget ekstra plads at starte på. Og det mærkede vi på den grove måde!

I begge sidstedagens sejladser havde vi svært ved, rent fysisk at kæmpe os til en fri plads på linien – der var simpelthen ikke plads nok til alle, eller sådan føltes det i hvert fald. Og for at undgå kollisioner måtte vi holde lidt igen, og acceptere nogle væsentligt kompromitterede starter. Heldigvis havde vi nok fart i kassen til hurtigt at kunne slå os fri og finde vores egne spor op ad krydset. Og som sagt lykkedes det hele til fulde, og vi vandt sidstedagen med 2 førstepladser, og dermed den samlede ORC1 klasse. Godt hjulpet på vej af solid fart på krydset, og dermed mulighed for selv af vælge vores egne spor og vindskift rundt på banen.

IMG 0616

Det bliver til en del km og nogle søvnige lufthavnsbesøg, når man rejser rundt fra event til event i Europa – her fra Barcelona lufthavn, tidligt mandag morgen

I dette øjeblik sidder jeg i Porto Ercole, lidt nord for Rom, og vi har netop haft debrief med teamet på den tyske Melges 32 Opus One. Det har været en super dag på vandet, og jeg må sige, at jeg endnu engang er blevet bekræftet i, at en Melges 32 bare er en super lækker lille sag. Ultra let, masse af sejl og et deltagerfelt i den øverste internationale klasse. Af de 22 deltagende teams, har i hvert halvdelen tidligere Americas Cup eller Volvo Ocean Race sejlere med ombord.

Stævnet vi skal deltage i, er en del af den Audi-sponserede Europa Cup, og har trial-race på torsdag, og de 8 planlagte sejladser fredag til søndag.

De kommende 2 træningsdage skal bruges til at får fintrimmet båden, trænet starter og timing til linien. Og ikke mindst se modstanderne lidt an, og måske stjæle lidt tricks her og der.

More to follow

Over and out

Jesper

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

© 2010 Jesper Radich Suffusion theme by Sayontan Sinha