IMG 0621

21 toptunede Melges 32 på line – meget bedre moderne enkelt-skriogs sejlads findes ikke ikke…

Igår fredag begyndte de egenlige sejladser her i Porto Ercole, Italien, ved Audi Melges 32 Series event 2 med et virkeligt imponerende felt af deltagere. Både på den tekniske side, hvor samtlige både er 100% optimerede, og tydeligvis på besætningssiden, med adskillige olympiske medaljetagere og verdensmestre. De fleste teams havde første træning allerede mandag eller tirsdag,  så selvom det kun er et 3 dages event, er Audi Sailing Series cirkuset faktisk igang hele ugen, med VIP telt, testkørsler, musik og liv. Det er vist ikke her at krisen kradser mere…

På Opus One, som er mit eneste Melges 32 projekt i år, har vi haft nogle besætnings udskiftninger i løbet af vinteren, hvor bl.a Nicolai Sehested har taget afsked. Men vi havde bragende succes og lavede en serie på 5, 6, 6, hvilket lige nu rækker til en samlet 4 plads, kun 5 point fra den førende båd. Sejladserne er dog ekstremt tætte, og det er faktisk ingen overdrivelse at 5 meters tab eller gevinst på første opkryds kan betyde forskellen på, om man runder i top 5, eller bund 5. For de 5 m kan let være forskellen på, om man netop går foran en enkelt båd i toppen, eller om man må bagom. Og det samme med den næste, og den næste… og mønsteret fortsætter, for bådene ligger som perler på en snor, selv efter 15 min sejlads.

Det er super tæt, og taktisk sejlads i topklasse!

IMG 0622

Som perler på en snor – ganske som når feltet nærmer sig første bundmærke…

Der er planlagt 8 sejladser ialt, og stævneafslutning på søndag

Over and out

Jesper

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

© 2010 Jesper Radich Suffusion theme by Sayontan Sinha