IMG 0595

Med ombord på Swan 45 holdet er vores danske 49-helt Martin Kirketerp, der er trimmer og godt på vej frem i pro-sejladsen scenelys

Sejlsæsonen 2013 er igang, og første stævne nærmer sig sin afslutning. Jeg er på Mallorca for at sejle PalmaVela 2013, som er klassiker for de race-både, som deltager i de store events i Middelhavet i løbet af den europæiske sejlsæson. Det er årets første store styrkeprøve med deltagelse fra alt fra j-80, x-35 og helt op til de største 100+ fods Wally yachts og ikke mindste den fuldsblods professionelle mini-maxi klasse. Mini-maxi klassen er defineret ved en max længde på 72 fod, derudover er det “no-limits”, og den har lagt sig helt op på siden af TP52 klassen som tidens formel-1 på vandet – for enkelt skrogs racere.

Jeg er hernede som taktiker på en Swan 45 ved navn Elena Nova, med et primært tysk team, og vi deltager i den kraftigt voksende ORC-klasse, som samler alt fra turbåde og “campingvogne” til race optimerede cruiser-racere. I klassen er der et flot felt på 52 både, hvor en hel del er semi-professionelle og har solide folk ombord.

Bl.a er Jesper Bank taktiker på en af vores tætteste konkurrenter – en Grand Soleil 46 – og vi krydsede da også klinger igår så gnisterne fløj i en intenst match-race lignende kamp om bedste start i gårsdagens sidste sejles. Vi fik dog afværget i fin stil og kom rigtigt godt afsted til en føring ved topmærket efter en mindre vende duel op af krydset. Vi holdt føringen til mål og sejren bragte os i spidsen af stævnet hernede med placeringerne 2, 1,1 forud for søndagens sidste 2 sejladser. Det er dog helt tæt med de nærmeste 2 både kun hhv 2 og 4 point efter – alt kan ske, men det ser rigtigt fint ud.

I aften går turen videre til Italien, hvor jeg med tyske Team Opus One har en uge med Melges 32 træning og efterfølgende deltagelse i Melges 32 Audi Circuit 2013.

Over and out

Jesper

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

© 2010 Jesper Radich Suffusion theme by Sayontan Sinha