Update – link til Live Tracking (efter kl. 16 idag)

http://www.ashweb.it/tracking/volcano2012.html

Det er gået forrygende for os ved årets første stævne. Vi har fået Line Honours (første båd i mål) i begge de 2 første sejladser ved Vulcano Race 2012. Efter justering for bådenes handikap har det givet en 3 og 4 plads, hvilket placerer os på 3. pladsen overalt blandt de 19 deltagende maxi’er. Førende båd lige nu er britiske Jethou med Brad Butterworth som taktiker.

http://www.imaresults.com/rvrsum.htm

Foran os venter nu eventets egenlige udfordring – den 300 sømil lange tur fra Capri (ud for Napoli), ned om 3 øer lige nord for Messian strait på Sicilien og tilbage til Capri igen. Vejrudsigten er sprængfyldt med blæsevejr og bølger i 4-5 m klassen, så der skal nok bliver kog på kedlerne. Med lidt held drejer vinden lige netop så meget i NV, at vi kan holde vores heavy skæringsspiler A9, med kodenavnet Super Olga (hun er ikke det letteste sejl i garderoben med sine 165 kg). Men pga et forholdsvis high aspect design, trækker den langt foran lateral centeret (kølen), som nedenstående billede viser, og vi kan derfor presse båden rigtigt meget, uden af overloade roret og derved miste styringen af båden.

Photo: Rolex

Og desuden genererer en væsentlig opadgående kraft, hvilket man jo kender fra skiffs (49’er, 29’er etc), hvilket hjælper båden med at plane, når der ellers er vind til at få den 62 tons tunge Y3K ud af vandet…

Photo: Rolex

Vi ser frem til imellem 30 og 45 timers sejlads, og vi har derfor lavet 2 vagter, med 9 mand på hver, hvor jeg er taktiker/rorsmand på den ene vagt sammen med bådkaptajnen Ole Hansen.

Seneste melding er, at starten er udsat fra kl 11.00 i dag til tidligst 16.00 for lade den kraftigste vind passere og aftage i den sydlige del af ruten.

http://www.windfinder.com/forecasts/wind_italy_s_animation.htm

Over and out

Jesper

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

© 2010 Jesper Radich Suffusion theme by Sayontan Sinha