Vi lagde jo stærkt ud ombord på Saudade, ved i torsdags at vinde første sejlads i vores division ved The Superyacht Cup, Palma.

Vores 2. Sejlads blev desværre knapt så succesfuld, blandt andet pga en kraftigt tiltagende vindstyrke, der forrykkede tidsforskellene i respit starten. De langsomme både blev sendt afsted med et stort forspring, baseret på let vind. Men da vinden tiltog kort tid inde i start sekvensen, fik de massere af vind, og var mere end halvvejs igennem banen, før Saudade startede som sidste båd. Et forspring vi aldrig hentede. Samtidig havde jeg et fejlkald med et spilersæt, da vi lå i et bælte imellem 2 vindsystemer. Et sæt som vi havde været bedre foruden.

Men resultaterne spillede således ud, at der før 3. og sidste sejlads var tæt opløb om trofæet
Recepten var derfor klar – der skulle gåes til stålet, hvis vi ville vinde vores division.

Det blev en sejlads jeg sent glemmer: vi lagde ud med en skudstart, max 1 sek fra linien, med 14,5 kn. Oppe ad banen lavede vi tætte slag under land, hvor vi blandt andet dykkede tæt under hhv en 142 og 155 fods båd.
Og på et sidste krydsben inden den afgørende lænser ned i mål, kunne vi netop ikke holde topmærket. Derfor var der ingen vej uden om, at få placeret et dobbelt slag tæt oppe under en lille, men tung 100 fods cruiser, der lå en anelse over layline.
Det hele spillede, og vi kom i mål som 2. båd overalt.
Jep – race i superyachts kan sagtens være fyldt med action og tætte situationer
Og som kronen på værket lykkedes det os at holde den rette båd bag os, og dermed vinde vores division samlet med serien 1, 3, 2

Top spændende sejlads og et fedt og imponerende arrangement at være med til – det er The Superyacht Cup i få ord.

Next up: match cup sweden

 

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

© 2010 Jesper Radich Suffusion theme by Sayontan Sinha