Screen Shot 2012 03 03 at 13 25 05

I denne weekend er jeg med japanske team Swing i Newport RI og sejle Melges 32 North American Championship. Stævnet er vores sidste forberedelse inden VM skal sejles i midten af september samme sted.
Vi ankom efter lidt flykaos i løbet af mandagen og brugte vores 3 træningsdage, tirsdag til torsdag på at komme lidt tilbage i båden som team, da det er 4 måneder siden, vi sidst har sejlet sammen. Heldigvis er det nogle rigtigt gode gutter der er med ombord (blandt andet Søren Secher, Jesper Blom og Nicolai Sehested), og det tog ikke mange træningsrunder og debriefs at komme helt up to speed med manøvrerne. Vi brugte også træningen på at få set på vores seneste modifikationer i vores sejlprogram, hvor der stadig sker en ganske stor udvikling med North Sails 3DI teknologi. Især ændringer i layoutet af de individuelle carbon baner hen over sejlet betyder, at sejlene strækker sig lidt anderledes – og dermed “flyver” på en lidt anden måde.

Igår fredag gik det så løs med første start, på en linie hvor vi med de 25 andre teams kæmpede intenst om det bedste spor up på banen. Og der fra fuld action fra første færd, for ved første topmærke havde vi fuld t-bone kollision med det andet japanske hold her ved mesterskabet… ikke ideelt. Begge både tog dog lidt at skylden på sig og vi forlod situationen og nogenlunde god ro og orden.

Ialt bød dagen på en serien: 16, 5, 15, hvilket har rakt til en midlertid 13 plads. Plads til forbedring.

Området her omkring Newport har en masse sejlerhistorie at byde på – masser af gamle 12 metere der konkurrerer jævnligt og så er det jo her at der første gang blev konkurreret om selveste Americas Cup!

Igår efter sejlads cyklede jeg en tur ud forbi det er hedder Ocean Drive – hvor blandt andet Vanderbilt og andre af tidlige milliardærer havde deres Mansions – slotslignende palæer – helt ud til Atlanterhavet.

Idag lørdag forudsiger vejrudsigten ikke ret meget brise – men lad os nu se

Over and out

Jesper

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

© 2010 Jesper Radich Suffusion theme by Sayontan Sinha