Dagene går hurtigt, og der står igen ”Race” på kalenderen. Denne gang dog af en helt anden art end den succesrige tur med gutterne til Match Race Germany for et par uger side.

Y3K deltager igen i år i Loro Piana Super Yacht Cup, hvor alle med super yachts over 100 fod er velkomne at møde op til hygge dyster på vandet. Det med andre ord gentleman sejlads, hvor det fx fremhæves i sailing instructions, at der meget gerne må bruges ”…alle typer af radio og mobil telefoner bådene i mellem, med det formål at undgå farlige situationer med fare for båd og besætning”. Det er alligevel ikke så ofte man møder den ordlyd i et sæt SI.

Heldigvis er der også en del race både eller yachts (mest passende beskrivelse, når man går en tur langs kajen og kigger op til 65 m op i luften for at se mastetoppene), der har dette stævne i kalenderen. Ud af de 28 deltagende yachts er 6-7 af dem sat op til egentlig kapsejlads og heraf 5 både direkte race både i deres egen Performance division. Alle kæmper dog om et fælles trofæ.

Grundet bådenes størrelse, hvor nogle af dem altså er virkelige kæmper på 150-160 fod og i +200 tons klassen, bliver der som udgangspunkt startet på respit, en yacht ad gangen med 1 min mellemrum, i stedet for en fælles startlinie.

I vores performance klasse, hvor vi er 4 wallyer og 1 R/P 85, har vi dog reel startlinie med standard 5 min procedure og fælles start.

Vi er 3 hurtigste båd på handicap under IRC her ved stævnet og får helt ærligt nok ret svært ved at sejle det mål hjem. Men humøret er højt, omgivelserne fantastiske her i Porto Cervo og som sagt lidt af en oplevelse at sejle mod og imod nogle af verdens største moderne yachts.

Over and out…

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

© 2010 Jesper Radich Suffusion theme by Sayontan Sinha