Så er toppen af de eksisterende maxi yachts igen samlet i Porto Cervo, Sardinien for at udkæmpe det årlige søslag om det hhv det officielle og uofficielle ISAF Maxi VM. 

Jeg er tilbage ombord på Y3K, en Wally 100, som ellers har taget sig en længere pause fra kapsejladser. Men med 4 intense træningsdage her i Porto Cervo op til stævnestart, har vi forsøgt at pudse formen af.

IMG 3015

Den mest race orienterede klasse hernede er Maxi 72 (tidligere Mini Maxi Class). Her billed af deck layout på Alegre 3. Photo: JR2014

Og igår gik det så løs. Der var lovet masser af vind fra et lavtryk over den centrale del af Italien, men da det kom til stykket gik pusten helt af ballonen og vi havde 6-7 kn vind da starten gik. Vi blev sendt på en 36 sømil bane rundt i øhavet nordvest for havnen, et beskyttet område kendt som La Maddalena, der er et betagende stykke natur. Turkisgrønt vand, og 10-15 sigtbarhed direkte ned til bunden, sammen med maxi og super yachts det suser afsted, er bare et flot syn. Det er ikke tilfældigt, at Rolex betaler mange penge for at få lov at bruge dette som bagtæppe til at iscenesætte deres produkter.

IMG 3018

Th. Y3K med det let genkendelige sænkede agterdæk, hvor vi stacker sejl i blæsevejr. Tv. Magic Carpet 3, den seneste generation af Wally 100 (Nu Wally Cento). Photo: JR2014

Kort fortalt kom vi super godt ud af starten, og var førende båd på rating ved første mærke. Derfra begyndte vi at tabe en anelse terræn, da da vinden droppede yderligere i at par snævre passager rundt på banen. Vi endte på en rigtig tilfredsstillende 3. plads af de 8 både, hvilket efter et helt års pause føltes som en lille sejr. Fedt.

IMG 3017

En blogger selfie – klar til kamp 🙂 Photo: JR2014

I disse tider, hvor katamaran sejlads (meget velfortjent) begynder af fylde mere og mere, er det dog stadig spændende at konkurrere i disse teknisk orienterede både, hvor vi har 4 forskellige forsejl, 7 spilere og et ganske avanceret maste-tuningssystem at lege med. Og efter af have sejlet 3 stævner i år på den betragteligt større Saudade (Wally 148), føles det helt hjemligt og naturligt at komme tilbage til 100 fods både igen…

7 sejladser er planlagt, med sidste stævnedag på lørdag

Over and out

Jesper

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

© 2010 Jesper Radich Suffusion theme by Sayontan Sinha