Dagen er kommet, hvor jeg (endelig) kan sætte fødderne over egen køl. Jeg (og familien) har anskaffet os en Scankap 99, årgang 1982, sejl nr DEN33.

Scankappen faldt jeg for helt tilbage, da jeg som sejlede med mine forældre på tur i først folkebåd og dernæst BB10 meter.

Det er nemlig en 10-meter klasse, med lav vægt og slanke linier, som sejler rigtigt dejligt på vandet og er let håndterbar under stort set alle forhold. Samtidig har den virkeligt fine forhold at byde på om læ med de mest nødvendige faciliteter lige ved hånden. Og ved at sætte et cockpit telt på båden, kan man sætte kryds i de sidste af de vigtige bokse, for en succesfuld, længere sommertur; ståhøjde! Der er kun ca. 160 til loftet i kahytten, men med et cockpittelt nærmest fordobles båden areal “i havn” – og som nævnt – man kan strække lemmerne ud helt ud. Og det er åbenbart noget vi moderne mennersker åbenbart er voldsomt afhængige af. For jeg husker det ikke som et større problem da jeg var yngre, men måske var det fordi jeg ikke var helt så involveret i madlavning opvask osv. Og endnu tidligere, havde jeg jo selvsagt fuld ståhøjde i selv en folkebåd.

Et par billeder af skønheden, og så glæder jeg mig ellers til at vise mine drenge og Sara sejlsporten fra min synsvinkel – og selvfølgelig genopdage tursejlads.

Photo: JR
Photo: JR

Jep - kunne godt bruge nogle nye sejl… Photo: JRJep – kunne godt bruge nogle nye sejl… Photo: JR

30 år - still going strong om læ! Photo: JR
Om læ: 30 år – still going strong! Photo: JR

Over and out

Jesper

  4 Responses to “Scankap 99 it is!”

 1. Velkommen
  Nu håber vi jo ikke, at du kun vil sejle tursejlads.
  Du ku’ jo lægge båden i Karrebæksminde – Mon ikke du kender farvandet?
  Og vi ku’ godt bruge lidt sparring.

  Venlig hilsen
  Hugo
  Scankap Den 136, Ruth NSK

 2. Hej Hugo

  Vi har allerede brugt båden en hel del her i sommer, når jeg har været hjemme i DK. Det er bare et herligt skiv, med dejligt små sejl, der er lette at håndtere.
  Båden er absolut ikke sat op til kapsejlads – alle blokke, hal og ikke mindst sejl egner sig klart best til rolige turforhold… Og det ser også ud til, at mastefoden er blevet komprimeret en anelse, hvilket kan ses som tab i rigspænding, når båden krænger. Noget jeg vil se lidt nærmere på her i vinter, når den skal på land. Så kapsejlads er ikke på programmet foreløbig.

  Hilser fra Helsingør

  Jesper

 3. Hej Jesper

  Står lige og skal til at købe båd til familiesejlads efter at have solgt vores IF’er som vi havde en god “opstart” i. Ungerne er 9 år, konen er med på tursejlads men vægter også komfort højt. Jeg er ikke den store kapsejler. Jeg har bl.a. kigget på Scankap 99, men også Omega 30 og Ballad. Der er åbentlyst prisforskelle.

  Balladen er lidt gammel, men har egentlig det som er vigtigt for os: Stort cockpit, ståhøjde og tryg sejlads. Scankappen har ikke ståhøjde. Omega’en er lidt nyere end Ballad og har en lidt federe indretning om læ synes jeg.

  Hvad var det vigtige for dit valg af Scankap? Og har du nogen holdninger til Ballad og Omega 30?

  Vh Morten

 4. Hej Morten. Jeg vil sige, at Scancappen er vinder på samtlige punkter, med den enlige undtagelse: Manglende Ståhøjde. Det er det eneste væsentlige minus jeg kan finde. Investerer man i at cockpittelt af god kvalitet, synes jeg dog at man kan løse en væsentlig del af problemet. Man får i hvert fald ståhøjde i pantry området, og til dels i selve cockpittet.

  Jeg skal ikke kunne udtale mig om Ballad og Omega 30 – ud over de ser lidt mere butmavede ud 🙂

  Vh

  Jesper

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

© 2010 Jesper Radich Suffusion theme by Sayontan Sinha