Luffeduel fra sejladsen imod Monnin – dagens eneste sejr. Photos by Loris von Siebenthal, myimage.ch

 

Blandt professionelle sejlere joker vi nogle gange med, at sejladsen og konkurrencerne er det ”kontor” hvor vi arbejder. Som regel med et glimt i øjet og lille suk over hvor triviel den arbejdsplads dog er… Men når tingene går skævt, kan den faktisk være ganske anstrengende!

Vores første dag her ved St Moritz Match Race viste kontoret sig fra sin anstrengende side – faktisk direkte barsk at være på. Meget lidt gik godt og vi fik straffe i 4 ud af 5 sejladser. Et enkelt point er det blevet til og af de 6 resterende sejladser skal vi har 4 eller 5 sejre i hus for at nå kvartfinalen. Det er en udfordrende dagsorden at have foran sig.

Men alt er ikke fortvivlelse. For generelt var det meget tætte sejladser, hvor vi bare tabte på et afgørende tidspunkt i sejladsen, og med et par ganske få justeringer og helt afgørende færre straffe, er vores målsætning slet ikke umulig.

St Moritz

Vindforholdene hernede er præcist så varierende som forventet – skift op til 50-60 grader flere gange på et opkryds, så vi flere gange. Den omgivende natur er dog helt fantastisk. Bjergtinder tårner sig op omkring os og peger næsten 4000 meter op i himlen med sne på toppen.

St Moritz er mest kendt som et eksklusivt skisportssted og helt sikkert besøget værd – hvis man er klart til at smide noget mønt. Den schweiziske overklasse mødes her om vinteren og det nyder Gucci, Prada osv godt af i deres eksklusiv-butikker der ligger side og side overalt i bymidten.

Men hvis vi skal lege med på det niveau, skal vi til at have nogle point og nogle præmiepenge i hus. Så tilbage på kontoret og i gang med opgaven…

Over and out

Jesper

 

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

© 2010 Jesper Radich Suffusion theme by Sayontan Sinha